Ga direct naar productinformatie
1 van 1

S.S. Köy Kooperatifi

Anzer Bali (Anzer Honing) Turkije 250G S.S. Köy Kooperatifi (vloeibaar)

Anzer Bali (Anzer Honing) Turkije 250G S.S. Köy Kooperatifi (vloeibaar)

Normale prijs €57,50
Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,50
Aanbieding Uitverkocht
Inclusief btw. Verzendkosten worden berekend bij de checkout.

Waarom kiezen voor Honingwinkel?

  • Topkwaliteit, puur en rauw
  • Rechtstreeks van de imker
  • Meer dan 60 honingsoorten, uit meer dan 20 landen
Alle details bekijken

Inklapbare content

Product Beschrijving

Land van herkomst

Turkije

Productbeschrijving

Anzer Bali (honing) wordt door de honingbijen geproduceerd op het plateau van het dorp Anzer  in de provincie Rize in Turkije. Op dit plateau groeien jaarlijks ongeveer 500 soorten bloemen waarvan 90 soorten alleen maar hier voorkomen. Omdat op dit plateau geen bomen zijn, komen er geen pollen van bomen in deze honing. Deze honing is bekend door haar geneeskundige werking. Daardoor is de honing relatief duur en kan men er moeilijk er aankomen.

Wegens de hoogte van het plateau kunnen honingbijen alleen in de maanden juni, juli en augustus honing verzamelen. Het komt voor dat in sommige jaren bijen geen honing kunnen verzamelen wegens weersomstandigheden.

De echte Anzer Honing wordt gecertificeerd door een van de gerenommeerde universiteiten van Turkije, genaamd Hacettepe Universitesi. Hacettepe Universiteit doet deze certificering alleen bij de Imkers coöperatie genaamd “S.S. Anzer Ballikoy Kooperatifi” omdat alle imkers die Anzer Honing produceren aangesloten zijn aan deze cooperatie.

Smaak

Anzer honing heeft een vrij intense smaak. 

Textuur

De textuur van Anzer-honing verschilt van andere honingsoorten door het hoge stuifmeelgehalte. De bijen die Anzer honing produceren verzamelen nectar van de verschillende bloemen die op het Anzer plateau groeien, waaronder rododendron, kers, appel en wilde bloemen. Deze bloemen zijn rijk aan stuifmeel, dat de bijen meenemen naar de bijenkorf en in de honing verwerken. Dit hoge stuifmeelgehalte geeft de honing zijn dikke, romige textuur en unieke smaak.

Hoe is deze honing te gebruiken/ te eten?

Een koffielepel Anzer Bali neem je een keer per dag in op je nuchtere maag minimaal half uur voor ontbijt. Ook wordt in sommige situaties geadviseerd om drie keer per dag in te nemen. In dat geval dient je liever minimaal drie uur na het eten een koffielepel Anzer Honing in te nemen.

Allergenen informatie

De anzer honing van S.S. Köy Kooperatifi is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar. Daarnaast is het ook niet geschikt voor mensen met een allergie voor bijenproducten. 

Houdbaarheid

Honing heeft eigenlijk geen houdbaarheidsdatum, maar de smaak kan met de tijd vervagen. De honing kan daarom het beste binnen twee jaar geconsumeerd worden.  

Ingrediënten 

100% honing

Customer Reviews

Based on 3 reviews
100%
(3)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
B
Bekir Agca

Goed service

R
Recep Sarikaya

Lekkere honing

A
A Orhan
Het is een zeer goed honing zelfs beter dan manuka honing

Het is een zeer goed honing zelfs malen beter dan manuka honing…