Haver-dadelscones met honing

Haver-dadelscones met honing

Scones zijn altijd een geliefde lekkernij, en als je op zoek bent naar een nieuwe draai aan deze klassieker, dan moet je zeker het recept voor haver-dadelscones met honing proberen. Deze scones zijn zowel hartig als zoet, en ze zijn perfect voor bij het ontbijt, de brunch of gewoon als tussendoortje met een kopje thee of koffie. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het recept, zodat je deze heerlijke lekkernij zelf kunt maken.

De Ingrediënten

Voordat we beginnen, laten we eens kijken naar de ingrediënten die je nodig hebt voor deze verrukkelijke haver-dadelscones:

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram tarwebloem
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 75 gram boter, koud en in blokjes gesneden
  • 100 gram dadels, ontpit en fijngehakt
  • 1 ei
  • 120 ml melk
  • 2 eetlepels honing (bloemenhoning, acaciahoning of lindehoning)
  • Extra havermout voor bestrooien

Stap voor Stap Bereiding

Laten we nu beginnen met de bereiding van deze heerlijke haver-dadelscones:

Stap 1: Voorverwarmen en Voorbereiden

  1. Verwarm je oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Droge Ingrediënten Mengen

  1. In een grote kom combineer je de havermout, tarwebloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout. Meng deze droge ingrediënten goed door elkaar.

Stap 3: Boter Toevoegen

  1. Voeg de koude boter toe aan het droge mengsel. Gebruik je vingertoppen om de boter in de droge ingrediënten te wrijven tot het mengsel lijkt op grove kruimels.

Stap 4: Dadels Toevoegen

  1. Voeg de fijngehakte dadels toe aan het mengsel en meng ze goed door, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.

Stap 5: Natte Ingrediënten Mengen

  1. In een aparte kom, klop je het ei los en voeg je de melk en honing toe. Roer goed om alle ingrediënten te combineren.

Stap 6: Deeg Vormen

  1. Giet het melkmengsel in de kom met de droge ingrediënten en roer voorzichtig tot alles net is samengevoegd. Wees voorzichtig om niet te veel te roeren, anders worden de scones taai.

Stap 7: Deeg Uitrollen en Snijden

  1. Strooi wat extra havermout op een schoon werkblad en leg het deeg hierop. Druk het deeg voorzichtig uit tot een cirkel van ongeveer 2,5 cm dik. Snijd de deegcirkel in gelijke driehoekige stukken om de scones te vormen.

Stap 8: Bakken

  1. Plaats de scones op de voorbereide bakplaat en bestrooi ze met een beetje extra havermout voor een mooie afwerking. Bak de scones in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 9: Serveren en Genieten

  1. Haal de scones uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer de haver-dadelscones met honing en geniet ervan met een heerlijk kopje thee of koffie!

Deze haver-dadelscones met honing zijn een ware traktatie voor je smaakpapillen. Ze combineren de warmte van havermout, de zoetheid van dadels en de rijke smaak van honing tot een perfect gebakken lekkernij. Of je nu van zoet of hartig houdt, deze scones zullen je zeker bekoren. Probeer dit recept uit en verwen jezelf en je dierbaren met deze hemelse traktatie.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

1. Kan ik dit recept aanpassen voor een gezondere versie?

Ja, je kunt de suiker vervangen door een gezonder zoetmiddel zoals ahornsiroop en volkorenmeel gebruiken in plaats van tarwebloem voor een gezondere variant van deze scones.

2. Kunnen deze scones worden ingevroren?

Ja, je kunt de scones invriezen nadat ze zijn afgekoeld. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt in luchtdichte zakjes of containers om de versheid te behouden.

3. Kan ik andere gedroogde vruchten gebruiken in plaats van dadels?

Natuurlijk! Je kunt andere gedroogde vruchten zoals rozijnen, abrikozen of vijgen gebruiken om variatie aan te brengen in de smaak van de scones.

4. Wat is het beste moment om deze scones te serveren?

Deze haver-dadelscones zijn veelzijdig en kunnen op elk moment van de dag worden geserveerd. Ze zijn geweldig bij het ontbijt, brunch of als een zoete traktatie in de middag.

5. Hoe lang blijven deze scones vers?

De scones blijven ongeveer 2-3 dagen vers als ze goed zijn bewaard in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Je kunt ze ook opwarmen in de oven als je ze wat knapperiger wilt maken.

Terug naar blog

Ontdek De Ideale Honing voor dit Gerecht: